Colesterolul te poate ucide fara sa stii.

Stiai ca ti-ai putea distruge sanatatea singur fara nici macar sa stii ? Asta este sigur daca mananci alimente incarcate in colesterol. Anumite studii si cercetari au demonstrat ca un consum de colesterol foarte ridicat iti poate scurta cativa ani din viata fara sa stii. Pentru sanatatea ta este foarte recomandat sa reduci mancarurile grase pentru a tine sub control nivelul colesterolului.
Avand o dieta bine echilibrata cu alimente scazute in colesterol este foarte esential pentru a reduce nivelul
colesterolului. Din cauza stilului de viata ocupat din ziua de azi multi dintre noi ajung la cel mai apropiat fast food
pentru a-si face plinul atunci cand stomacul incepe sa huruie lasand alimentatia echilibrata in spate. Probabil la multi dintre noi la ordinea zilei stau chipsurile , snacksurile , bauturile acidulate , fast foodul etc. in defavoarea alimentelor sanatoase precum fructe , legume , nuci , peste , telina , morcovi etc care ar trebui consumate la munca sau la scoala atunci cand va este foame.
Consumul de alimente cu continut scazut de colesterol , cum ar fi carnea de pui , carnea de peste , carne rosie slaba poate reduce dramatic nivelul de colesterol. Cel mai mult colesterol provine de la produsele de origine animala si lactate , deci un sfat bun ar fi sa taieti orice urma de grasime in exces inainte de a-l prepara produsul dorit. Desigur puteti echilibra mesele savuroase cu legume , fructe proaspete si condimente. Un alt avantaj al consumului de alimente fara colesterol este ca puteti scade in greutate , sa diminuati stresul si sa aveti o viata activa.
Un alt plus al pestelui este continutul bogat in omega 3 fiind un mod excelent de a tine in frau nivelul de colesterol.
Omega 3 poate fi gasit in uleiul de peste care favorizeaza colesterolul bun (HDL). Medici recomanda consumul de ulei din peste de cel putin 2-3 ori pe saptamana , consumat in orice parte a zilei.
Bea multa apa care ajuta la eliminarea toxinelor din corp si ajuta la scaderea colesterolului. Se recomanda a fi consumat circa 2 litri de apa pe zi. Apa va hidrateaza si sustine buna functionare a sistemului urinar si a celalte functii ale organismului.