Sfaturi pentru un colesterol mic


Redu consumul de carne , unt si branza avand atentia si asupra grasimilor saturate. Desi corpul tau isi produce singur colesterolul necesar aproximativ 30-35 % provine din consumul zilnic al alimentelor. Toate animalele grase contin grasimi saturate , daunatoare corpului si ridica nivelul colesterolului rau numit si LDL. Pe de alta parte un consum de alimente ce nu contin grasimi saturate scade nivelul LDL. Grasimile monosaturate sunt bune pentru corpul tau si se gasesc in alune, fructe avocado , masline etc.
  • Include cat mai mult peste in alimentatia ta pentru un aport de acizi grasi Omega3.  Acestia s-au dovedit cu un continut de colesterol scazut si se pot gasi in special in varietatile uleiului de peste. Exemple de peste bogati in Omega3 sunt : herringul , sardinele , pastravul si tonul. Atunci cand gatesti pestele ai grija la grasimile nasanatoase care le adaugi in compozitie. Copt sau la gratar este cea mai sanatoasa cale de gatit pestele. Consumul regulat de peste este mult mai active in scaderea nivelului LDL decat consumul de suplimente.
Alte surse de Omega3 este verdeata , vegetalele care nu sunt numai recomandate pentru colesterol si pentru alimentarea corpului cu vitamin si substante esentiale functionarii si pentru un stil de viata sanatos.
  • Mareste alimentarea cu fructe proaspete si legume pentru a adauga in alimentatie mai multe fibre. Merele contin fibre solubile special numite pectina care scade colesterolul.
  • Bea sucuri naturale din fructe si legume care pe langa faptul ca sunt gustoase sunt si sanatoase pentru organism.
Spre final ai grija la ce consumi, sub nicio forma nu este recomandat consumul de produse gen snacks,chips,fast-food s.a.m.d