Ce nu stiai despre colesterol


Cateva informatii despre colesterol pe care probabil nu le stiai.
Colesterolul in ziua de azi este discutat la o scara foarte laga in toata lumea . Nu numai pentru ca el creste numarul conditiilor exponentiale ale inimii , ci prin simplul fapt ca unii oameni vor sa-si ghideze stilul de viata catre unul sanatos.
1.Colesterolul nu este in intregime rau.
  • Nu tot colesterolul este rau pentru organism.  Defapt corpului ii trebuie un aport suficient de de colesterol care serveste ca un stalp de sustinere pentru  anumiti hormoni si enzime. Hormonii sexuali sunt unii dintre ei.
  • Corpul este in stare sa-si produca singur colesterol in ficat.De aceea nu este nevoie sa suplinim aportul. Asta explica de ce avem nevoie de o dieta.
  • Oricum , multe diete contin  prea mult colesterol rau (LDL-Low Density Lipoprotein) , prea mult ca organismul nostru sa-l manevreze cu usurinta. Prea mult colesterol de un nivel ridicat in fluxul sanguin poate contribui la depunerea de plagi pe peretii arteriali , care pot duce la o varietate de probleme grave ale inimii si nu numai.
2.Un nivel de colesterol prea mic poate fi rau pentru sanatatea ta.
  • La explicatia de mai devreme , organismul tau are nevoie de un aport adecvat de colesterol pentru o functionare buna. Nivelurile de colesterol total sub 160 miligrame pe decilitru poate conduce la probleme de inima , uneori chiar cancer.
3.Alimentele fara colesterol tot pot creste nivelul.
  • Daca mancarea pe care o savurati nu contine colesterol asta nu inseamna ca nu contine grasimi saturate nesanatoase , care iti vor creste nivelul colesterolului. Grasimile sunt principali vinovati in cresterea colesterolului. Inainte de a manca sau a cumpara alimente verifica-le eticheta pentru informatiile nutritionale.
4.Un nivel de colesterol ridicat poate fi inevitabil pentru unii oameni.
  • Da asta este adevarat din nefericire pentru unii pacienti care sufera de aceasta boala deoarece pot fi la radacina cauzei factori genetici. Asta tragand un semnal de alarma pentru verificarea colesterolului la o varsta cat mai mica pentru a se depista din timp si a fi tratata.
5.Colesterolul poate fi daunator in multe feluri.
  • Un colesterol ridicat poate fi periculos in multe feluri nu numai in cazurile fatale de inima si in altele la fel de bine.Spre exemplu boala Alzheimer poate fi un efect negativ al colesterolului sau chiar si mai rau daca nu este tratat , ciroza la ficat. Alta problema ar fi desfunctiile erectile pe care barbatii cu siguranta nu le doresc in viata lor sexuala.
Prin aceste cuvinte poate vei intelege cat de periculos poate fi colesterolul si in cate caii te poate afecta pe parcursul vietii.