Despre grasimea saturata.

Cel mai bun sfat pe care il poti primi daca doresti sa-ti scazi nivelul colesterolului este ca nu doar consumarea alimentelor scazute in colesterol te va ajuta ci aportul de grasimi saturate consumate.
Corpul uman produce de 4 ori mai mult colesterol din grasimi saturate fata de aportul de alimente cu colesterol, acestea sunt cel mai aprig dusman in lupta impotriva colesterolului.
In plus ar trebui sa mananci mai multe alimente cu un continut de fibre ridicat. Daca colesterolul ramane inca la un nivel ridicat , nu ezista sa apelezi la medicul tau de familie. Poate sa-ti recomande anumite suplimente benefice organismului in combaterea nivelului ridicat de colesterol.
Grasimele saturate sunt in principal des gasite in produsele sau preparatele de origine animala.Alimentatia noastra in ziua de azi este foarte bogata intr-un aport de grasimi saturate foarte mare iar organismul nostru produce din ele un colesterol nociv sanatatii noastre. Deci un regim impotriva colesterolului nu inseamna neaparat o alimentatie fara grasimi.Alimentatia slaba in colesterol dar cu un continut foarte ridicat al grasimilor saturate tot poate sa-ti mareasca colesterolul din sange.Mancarea care contine colesterol dar de asemenea grasimi nesaturate , pe de alta parte , nu este chiar asa de nociv pentru ca aceste grasimi scade productia de colesterol daunator  si sporeste productia de colesterol de protectie care din fericire pentru corpul nostru curata plagile de pe artere.

In prezent multa lume se confrunta cu aceasta boala servita pe tava de poftele gurmanzilor care nu se pot abtine la mancarea grasa. Deci este important sa te abtii cu poftele la mancaruri din carne precum porcul care este alimentul favorit maririi LDL-ului (densitate scazuta lipoprotein).In urma unor studii ale anumitor regiuni care sunt mari consumatoare a preparatelor din carne grasa inclusiv grasimi saturate au un nivelul colesterolului mult mai ridicat decat alte regiuni in care mancarea vegetala este favorita.
Va ofer 3 principii de urmat in combaterea acestui efect nociv , colesterolul.
  • a) Se recomanda sa mananci alimente ce nu contin mult colesterol ceea ce evident trebuie respectat deoarece corpul nostru produce destul colesterol pentru o functie optima.
  • b) Mananca pe cat de mult posibil alimentele ce contin un aport de fibre ridicat care ajuta la combatere si de asemenea la un sistem digestiv imbunatatit.
  • c) Fara grasimi saturate.Da , cum am mai spus grasimile saturate sunt un inamic periculos si este un important factor in aparitia plagilor pe artere,infarcturi sau atacuri cerebrale care sunt mortale.

Trebuie sa respectati aceste 3 principii de baza.Desigur pot intervine multi altii insa astea trebuie urmate cu strictete pentru sanatatea arterelor si evitarea problemelor cauzatoare de moarte.