5 moduri pentru scaderea colesterolului

In acest articol voi prezenta 5 moduri in care iti poti scade colesterolul intr-un mod cat mai natural.
Pentru oamenii care au un nivel de colesterol LDL(Colesterol rau) marit , doctorul ar recomanda o dieta slaba in colesterol.Aceasta ar include o alimentatie scazuta in alimente cu colesterol si grasimi saturate , insa mai exista metode pentru micsorarea colesterolului si acestea ar fi:
1. Manca alimente slabe in grasimi.
Un lucru foarte ironic este consumul de mancare bogat in colesterol care nu este neaparat rau , insa ele trebuie consumate cu moderatie.Cele vinovate in marirea colesterolului sunt grasimile saturate , fie de la animale fie de la plante.
2. Mai putin stres.
Un stil de viata stresant favorizeaza nivelul mare de colesterol in organism. De fapt oamenii care mananca alimente cu colesterol scazut si duc o viata stresanta nu vor observa o reducere semnificativa a LDL-ului. (Low Density Lipoprotein)
3. Stop fumatului.
Fumatul dupa cum stim cu toti nu este un lucru benefic pentru corpul uman sub nicio forma inclusiv in reducerea colesterolului ba chiar ajuta la acumularea de plagi in artere crescand nivelul colesterolului LDL.
4. Manca mai multe fibre solubile.
Fibrele sunt foarte importante , fie solubile fie insolubile , dar in cazul colesterolului fibrele din legume si fructe sunt mult mai benefice.
5. Exercitiile fizice.
Multi oameni din ziua de azi duc o viata sedentara din cauza a mai multor factori ceea ce nu face nimic altceva decat sa favorizeze LDL-ul. O jumatate de ora pe zi de exercitii fizice vor fi foarte benefice in tratarea bolii dar si pentru un stil de viata sanatos. Deci , incalzeste-ti inchieturile!